tisdag 29 juli 2014

Rabarber- och blåbärspaj

Ett experiment som föll ut väl när mamma och jag hittade på det här receptet idag.

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Knåda samman mjöl och smör, tillsätt vatten och knåda vidare tills du har en fast deg. Låt den vila i kylskåpet innan du trycker ut den i en pajform, som sedan förgräddas ca 5 min i 200 gr över/undervärme eller 175 grader varmluftsugn.

Fyllning
4 stjälkar rabarber
1 dl blåbär (frysta eller färska)
1 dl strösocker + 1 dl sukrin
1 dl mörk muscovadosocker
3 msk potatismjöl + 3 msk socker
1 tsk vaniljpulver
1 msk vatten

Skiva rabarbern oskalad. Sätt 1 msk vatten i en kastrull och häll i rabarbern, strösocker och sukrin. Låt puttra på mediumvärme tills rabarbern mjuknat. Tillsätt blåbären och muscovadosockret, låt smälta in. Drag kastrullen av plattan och stäng av. Rör ihop potatismjöl, socker och vaniljpulver, vispa ner i rabarber/blåbärsblandningen. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen ca 25 min.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Everydaybi sa...

Jag ska redan vara registrerad, se länklistan till vänster.